Heb jij een iPhone of iPad? Dan ben je volgens economen waarschijnlijk rijk

iPhone X Apple, iPhones

Volgens economen van de University of Chicago is het bezit van een iPhone of iPad de beste aanwijzing dat je waarschijnlijk een hoog inkomen hebt. De universiteit onderzocht in 2016 antwoorden van 6.394 mensen op vragen over hun inkomen en welke producten en merken zij gebruiken.

De iPhone is van alle merken in het onderzoek voorkomen het meest indicatief voor en hoog inkomen. Heb je een telefoon van Apple? Dan heb je een kans van 69,1 procent om in de categorie “hoog inkomen” te vallen. Daarbij gaat het om de 25 procent best verdienende leden van diverse inkomstengroepen. Denk bijvoorbeeld aan gezinnen of alleenstaanden.

iPad en Android

Heb je een iPad, dan heb je in 66,9 procent van de gevallen een hoog inkomen. Mensen met een Android-toestel hebben in 59,5 procent van de gevallen een hoog inkomen. Daarmee staan die toestellen op de vierde plaats. Maar als je sojasaus gebruikt, sta je op de vijfde plaats met een kans op een hoog inkomen.

Het onderzoek wordt al jaren uitgevoerd en steeds staan er andere dingen bovenaan. Volgens de onderzoekers is echter in alle data geen individueel merk zo voorspellend over het hebben van een hoog inkomen als een iPhone in 2016.