Kunstmatige intelligentie-team Google Brain zit nu ook in Amsterdam

Google Chrome smartphone

Google heeft een onderzoeksteam dat zich bezighoudt met kunstmatige intelligentie (AI), Google Brain, naar Amsterdam gebracht. Dat meldt AT5. Het Brain-team heeft al diverse afsplitsingen in de wereld.

Het team gaat vanuit het Google-kantoor aan de Zuidas opereren. Daar gaat het team zich richten op “uitdagingen in de kern van kunstmatige intelligentie”, aldus onderzoeker Nal Kalchbrenner. Hij maakte het nieuws ook op Twitter bekend.

Keuze voor locatie

Een woordvoerder van Google zegt tegenover Emerce: “Over het algemeen is de belangrijkste reden voor onze keuze voor onderzoekslocaties voor AI de beschikbaarheid van talenten die al in het gebied wonen of zich aangetrokken voelen om daarheen te gaan.”

“Afgezien daarvan zijn het de gebruikelijke factoren, zoals de kracht van lokale academische instellingen, een zakelijke omgeving en een goede vervoersinfrastructuur.” In totaal werken er nu drie leden van het onderzoeksteam in Amsterdam. Later komen hier nog meer bij, blijkt uit een openstaande vacature voor het team.