Er komt in september een testversie van Battle Royale in Call of Duty

Call-of-Duty-Battle-Royale

Spelontwikkelaar Treyarch maakt in september een testversie van het Battle Royale-deel van Call of Duty: Black Ops 4 beschikbaar. Daarmee kun je de modus vast uitproberen, voordat deze op 12 oktober voor iedereen beschikbaar wordt. Dat meldt Treyarch op zijn website.

In de Battle Royale-modus, die in het geval van Call of Duty ‘Blackout’ heet, wordt je met heel veel spelers tegelijkertijd op een eiland gedropt. De bedoeling is dat je als laatste overblijft. Hoeveel spelers er tegelijkertijd meedoen aan Blackout is nog onbekend.

In de Blackout-modus kun je kiezen uit diverse bekende wapens en personages uit de spelserie. Daarnaast kun je voer-, vaar- en vliegtuigen gebruiken. De locatie waarin je speelt, is geïnspireerd door eerdere gebieden uit de spelreeks.

PlayStation 4

De testversie is alleen voor bepaalde gameconsoles beschikbaar. Blackout is als eerste beschikbaar voor gamers op de PlayStation 4. Naar verwachting volgen Xbox One en PC een paar dagen later.

Ook komt er een testversie van de multiplayermodus. Eigenaars van een PlayStation 4 kunnen op 3 augustus de testversie spelen, tot en met 6 augustus. Daarna komen de Xbox One- en PC-spelers aan de beurt, namelijk tussen 10 en 13 augustus. PlayStation 4-eigenaren kunnen dan ook weer de testversie spelen.

Op 12 oktober is het gehele spel te koop.