‘Opvouwbare telefoon van Samsung verschijnt begin 2019’

Samsung

Zit jij al uit te kijken naar een opvouwbare telefoon die je kunt kopen? Dan is er goed nieuws: volgens bronnen van The Wall Street Journal wil Samsung begin volgend jaar precies zo’n telefoon uitbrengen. De telefoon krijgt een scherm van 7 inch. De telefoon heeft uitgeklapt de afmetingen vergelijkbaar met een kleine tablet.

De telefoon zou je kunnen opvouwen als een portemonnee. Op de voorkant zie je dan een kleine displaybalk, achterop zitten de camera’s.

De telefoon moet eerst in beperkte oplage beschikbaar worden. Pas in de tweede helft van volgend jaar wordt de smartphone voor een groter publiek te koop. Ingewijden stellen dat je er minimaal 1.500 dollar voor betaalt.

Andere vouwbare telefoons

Natuurlijk hebben we eerder telefoons gehad die je op kunt vouwen, maar die bestonden niet vrijwel helemaal uit een scherm. De telefoon van Samsung krijgt bovendien weinig randen en geen knoppen. Eerdere opvouwbare smartphones die op de markt kwamen, hadden bovendien een duidelijk zichtbaar scharnier tussen de schermen.