‘Stylus S Pen bij de Samsung Galaxy Note 9 krijgt slimme functies’

Samsung Galaxy Tab S3

Volgens XDA Developers krijgt de stylus die bij de nog te verschijnen Samsung Galaxy Note 9 een aantal slimme functies. De stylus is een vernieuwde versie van de S Pen. De website ontdekte de functies in uitgelekte firmware voor de Galaxy Tab S4, die ook nog moet verschijnen.

In de uitgelekte code wordt regelmatig naar de functies van de S Pen verwezen. De stylus zou je onder meer kunnen gebruiken om de muziekspeler in de Note 9 te kunnen bedienen. Verder kun je de sluiter van de camera bedienen via een ingebouwde accu en bluetooth. De Note 9 kun je ook ontgrendelen met de stylus.

Andere apps

Volgens de firmware heeft de stylus verder de optie om acties uit te voeren binnen andere apps. Hoe dat precies werkt, is echter onbekend.

De Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus gepresenteerd.