Discord wil eigen platform gaan gebruiken voor verkoop games

Discord

Chat-app Discord is van plan zijn platform te gaan gebruiken voor de verkoop van games. Het bedrijf gaat op die manier concurreren met game-winkel Steam. Dat heeft directeur Jason Citron in de podcast Recode Media gezegd.

In eerste instantie wordt de online winkel van de chat-app met name gevuld met games van onafhankelijke ontwikkelaars. De bedoeling is dat je een game per titel kunt kopen. Een abonnement is dus niet verplicht. Die komt er echter wel: met het abonnement krijg je toegang tot alle games op het platform.

Wanneer de winkel beschikbaar wordt, is nog onbekend.

150 miljoen gebruikers

Discord is met name populair onder gamers. Wereldwijd heeft de dienst 150 miljoen gebruikers, 19 miljoen van hen gebruiken de dienst dagelijks.