Google onthult Pixel Slate: tablet met Chrome OS

Pixel-Slate

Google heeft vanavond de Pixel Slate onthuld, een tablet met Chrome OS. Het apparaat heeft een eigen scherm, waardoor het scherper en helderder moet worden. Het apparaat is verder slechts 7 millimeter dun. Voor ontwikkelaars bestaat de functie om in plaats van Chrome OS Linux te draaien.

Verder heeft het apparaat dual speakers aan de voorkant, zodat het geluid zo goed mogelijk moet klinken. Op de voor- en achterkant van het apparaat zitten verder 8 megapixel camera’s, die met machine learning de beste foto’s moet maken. De camera aan de voorkant heeft verder een groothoeklens, zodat iedereen in beeld past als je gaat videobellen.

Chrome OS is verder geoptimaliseerd om te werken met een touchscreen. Het besturingssysteem werd tot nu toe alleen gebruikt in laptops van Google. Het besturingssysteem update in de achtergrond, zodat je altijd de laatste versie hebt. Ook zit er een virusscanner ingebouwd. Verder is de aan-/uitknop ook direct een vingerafdrukscanner waarmee je in kunt loggen.

Het tablet bevat verder de Assistant, die net zo werkt als in de Home-speakers en op je smartphone. Aan de hand van machine learning moet je launch-scherm verder aangepast worden aan jouw voorkeuren, zodat je je apps nooit hoeft te zoeken.

Toetsenbord

Google onthulde verder het Pixel Slate Keyboard, een toetsenbord voor de Pixel Slate. Het toetsenbord hoef je alleen maar aan te sluiten, waarna je direct kunt gaan werken. Het toetsenbord is ook direct een hoesje voor de tablet, mocht je hem even niet gebruiken.

Google onthult Pixel Slate: tablet met Chrome OS

De Pixel Slate is vanaf 599 dollar te koop, het toetsenbord vanaf 199 dollar. De apparaten worden later dit jaar in de Verenigde Staten, Australië en Canada te koop. Wanneer en of de apparaten naar Nederland komen, is onbekend.