Autoriteit persoonsgegevens

datalekken

Aantal datalekken in 2018 verdubbeld: bijna 21.000 meldingen bij AP

Het aantal datalekken dat bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gemeld wordt, is vorig jaar meer dan verdubbeld. In...
Privacy

Autoriteit Persoonsgegevens ontving privacyklachten van bijna 10.000 mensen

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft in het afgelopen half jaar klachten over privacy ontvangen van bijna 10.000...
Uber

Uber krijgt Nederlandse boete van 6 ton wegens verzwijgen hack in 2016

Uber heeft een boete van 600.000 euro gekregen wegens het verzwijgen van een hack in 2016. Dat meldt RTL Nieuws. Bij de...
Facebook

Gemeente Amsterdam onderzocht Facebook-profielen van tientallen hangjongeren

De Facebook-profielen van tientallen hangjongeren zijn door de gemeente Amsterdam inhoudelijk onderzocht, door hun...
GDPR, AVG,

Autoriteit Persoonsgegevens start controle AVG bij grote organisaties

Grote bedrijven die nog niet aan de Europese privacywetgeving AVG voldoen moeten op gaan letten. De Autoriteit...
GDPR, AVG

Autoriteit Persoonsgegevens: AVG-keurmerken zijn niet goedgekeurd

Sinds de GDPR - of in het Nederlands: de AVG - van kracht is geworden, zijn er diverse bedrijven die een keurmerk aan...
GDPR, AVG,

170 klachten ingediend bij Autoriteit Persoonsgegevens wegens GDPR

Er zijn tot nu toe 170 klachten ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens over de GDPR, de nieuwe Europese...
Autoriteit Persoonsgegevens

‘Problemen bij Autoriteit Persoonsgegevens door leegloop’

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zou last hebben van een leegloop aan personeel, meldt het FD op basis van bronnen....
Facebook

Data van de Kamer van Koophandel gebruikt voor Facebook-advertenties

Heb je een eigen bedrijf? Dan is de kans groot dat jouw informatie die bij de Kamer van Koophandel (KvK) geregistreerd...
Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens maakte per ongeluk de namen van werknemers openbaar

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft per ongeluk de namen van werknemers openbaar gemaakt. Ironisch, want bij deze...
Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens krijgt dagelijks dertig meldingen van datalek

De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt elke dag dertig meldingen van een datalek. Dat blijkt uit de meest recente...

Dutch Filmworks gaat ip-adressen van illegale downloaders The Hitman’s Bodyguard verzamelen

Dutch Filmworks gaat de ip-adressen verzamelen van mensen die de film The Hitman's Bodyguard illegaal downloaden. Dat...
Autoriteit Persoonsgegevens

Dutch Filmworks mag ip-adressen van illegale downloaders verzamelen en 5 jaar bewaren

Dutch Filmworks mag ip-adressen en andere gegevens van illegale downloaders gaan verzamelen. Dat meldt de Autoriteit...
Uber

Britse privacywaakhond gaat Uber-hack onderzoeken

De Britse privacywaakhond Information Commissioner's Office (ICO) start een officieel onderzoek naar de hack bij Uber....