GDPR

Privacy

Autoriteit Persoonsgegevens ontving privacyklachten van bijna 10.000 mensen

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft in het afgelopen half jaar klachten over privacy ontvangen van bijna 10.000...
Google Chrome smartphone

Browser Brave beschuldigt Google van overtreden privacywet GDPR

De privacyvriendelijke browser Brave, opgezet door Mozilla-mede-oprichter Brendan Eich, heeft Google ervan beschuldigd...
ID-kaart, paspoort

Europese toezichthouder uit kritiek op plan vingerafdruk in ID-kaart

De Europese Commissie heeft in april een voorstel gedaan om ID-kaarten verplicht van biometrische gegevens te voorzien....
Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter

Ben je jonger dan 13 jaar? Facebook en Instagram schorsen je account nu sneller

Ben je jonger dan 13 jaar en zit je op Instagram en Facebook? Dan is de kans groot dat je accounts geschorst worden....
GDPR, AVG,

Autoriteit Persoonsgegevens start controle AVG bij grote organisaties

Grote bedrijven die nog niet aan de Europese privacywetgeving AVG voldoen moeten op gaan letten. De Autoriteit...
GDPR, AVG

Autoriteit Persoonsgegevens: AVG-keurmerken zijn niet goedgekeurd

Sinds de GDPR - of in het Nederlands: de AVG - van kracht is geworden, zijn er diverse bedrijven die een keurmerk aan...
GDPR, AVG,

170 klachten ingediend bij Autoriteit Persoonsgegevens wegens GDPR

Er zijn tot nu toe 170 klachten ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens over de GDPR, de nieuwe Europese...
Facebook

Beheer je een Facebook-pagina? Dan ben jij ook verantwoordelijk voor privacy gebruikers

Beheer je een pagina op Facebook? Dan ben je net zo verantwoordelijk voor het verwerken en beschermen van...
GDPR, AVG,

Belastingdienst kan pas over een jaar voldoen aan de GDPR

Volgens staatssecretaris Menno Snel van Financiën kan de Belastingdienst pas over een jaar voldoen aan de GDPR, de...
datalek, Cybercrime, hack, cyberaanval, dark web

‘Websites van naar schatting 375.000 MKB’s slecht beveiligd’

Volgens onderzoek van de Volkskrant zijn de websites van naar schatting 375.000 bedrijven in het midden- en...
Twitter

Was je bij je aanmelding jonger dan 13? Dan verbant Twitter je nu alsnog van zijn platform

Was je bij het aanmaken van je Twitter-account jonger dan 13 jaar? Dan wordt je door het sociale medium met...
Autoriteit Persoonsgegevens

‘Problemen bij Autoriteit Persoonsgegevens door leegloop’

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zou last hebben van een leegloop aan personeel, meldt het FD op basis van bronnen....
GDPR, AVG,

Er is nu al een aanklacht tegen Google en Facebook ingediend wegens schending GDPR

De GDPR, in het Nederlands AVG genoemd, is vandaag ingegaan. En er zijn direct al klachten ingediend tegen diverse...
e-mail

‘Honderden huisartsen en psychologen gebruiken onveilige e-maildiensten’

Honderden huisartsen en psychologen maken gebruik van onveilige e-maildiensten om met hun patiënten te communiceren....