Dit is het 10.000e artikel op Numrush

10.000 artikelen Numrush

Op 11 juni 2012 publiceerde Johan het eerste artikel op Numrush: 3 Big Reads On Big Data. Stiekem was de site toen nog niet zichtbaar voor het publiek, want dat gebeurde pas toen Numrush op 30 augustus 2012 officieel werd gelanceerd.

Destijds focusten we ons redelijk expliciet op de toekomst van big data. Wij schreven over alle startups, tools en producten die gebruik maken van allerhande dataverzameling en -analyse. Dat doen we natuurlijk nog steeds, maar in bijna vijf jaar tijd zijn we steeds verder verbreed en schrijven we over de impact van innovatie op onze maatschappij. Van ontwikkelingen in het onderwijs tot zelfrijdende auto’s en van robotisering tot eSports.

We produceerden allerlei specials: Rush Magazines over onder meer sport en de toekomst van onderwijs, de ontwerpwedstrijd We Are Able, onze longread The Thrill of Sound en interactieve Event Walls van allerlei evenementen. En we maken ook content in videovorm en wekelijks in audio met onze podcasts Rush Talk en V2.

Maar het kloppende hart blijven uiteindelijk de artikelen die we dagelijkse publiceren. Die je kan lezen op de site, maar bijvoorbeeld ook op Facebook of Google. 9999 zijn het er tot nu toe. Dit artikel is nummer 10.000.

Numrush

 Highlights

Ik neem je graag even mee terug in de tijd met 10 highlights uit de 10.000 artikelen op Numrush.

1. Topman Google: het internet zal verdwijnen

Niet schrikken, het gaat niet om verdwijnen als in stoppen, maar meer om het onzichtbaar worden van het internet. Letterlijk alles gaat online, zei Eric Schmidt van Google begin 2013. En wat hij toen zei, zien we steeds meer werkelijkheid worden.

2. Albert Heijn introduceert nieuwe AH Bonuskaart met persoonlijke aanbiedingen

In het najaar van 2013 verving Albert Heijn zijn welbekende Bonuskaart voor een nieuwe versie om betere persoonlijk aanbiedingen te kunnen doen. In een uitgebreid artikel beantwoordden we de belangrijkste vragen die op dat moment leefden.

3. Hyves stopt: Gebruikers kunnen persoonlijke data downloaden

We missen de dansende banaan nog iedere dag op de redactie. In 2013 sloot Hyves, dat op dat moment al lang dood was doordat iedereen op Twitter en Facebook zat, officieel zijn deuren. Gelukkig kon je je krabbels nog downloaden voor het nageslacht.

4. Wat is nou precies dat scheerschuim dat scheidsrechters gebruiken op het WK voetbal?

Tijdens het WK van 2014 hadden de scheidsrechters plots een busje scheerschuim op zak. Soms zijn er voor innovatie in de sport geen sensoren en wearables nodig…

5. Waarom CEO Pavel Durov niet rijk wil worden met messenger app Telegram

We hebben de afgelopen jaren ook veel profielen geschreven over bedrijven en de mensen achter die bedrijven. Bijvoorbeeld over Pavel Durov. Wie?! Pavel Durov, de man achter chatapp Telegram.

6. Deze TV met ingebouwde projector staat bovenaan jouw verlanglijstje deze kerst

Van alle toffe producten waar we over schreven is dit één van de meest gelezen artikelen: een televisie met een projector die zorgt dat het beeld van je tv doorloopt op je muur. Hij staat nog steeds bij velen op het verlanglijstje.

7. De minigevangenis om je pols: Waarom ik mijn Apple Watch verkocht

Zelf draag ik inmiddels bijna twee jaar dagelijks een Apple Watch, maar niet iedereen op onze redactie is/was fan van deze en andere smartwatches. Dirk opende mensen hun ogen toen hij zijn Apple Watch verkocht en daarover een stuk schreef op Numrush.

8. Eyetracking laat zien hoe snel Formule 1 coureurs als Max Verstappen kunnen reageren

Een prachtig voorbeeld van eyetracking-technologie: Sky Sports heeft samen met Force India gekeken hoe snel Force India-coureur Nico Hulkenberg reageert op wat er gebeurt als hij over het circuit raast.

9. Hoe het internetbeleid van de NPO er voor zorgt dat jongeren voorgoed afhaken

Zelf schrijf ik regelmatig over innovatie in de media en dit stuk over het (gebrek aan een) jongerenbeleid bij de NPO is ongelofelijk veel gelezen en gedeeld. Het maakte wat los, ook onder de vele medewerkers van de publieke omroep die het deelden met hun volgers.

10. Eredivisie wil binnenkort van start met officiële competitie voor gamers

Vorige week is de E-divisie officieel begonnen, maar we hadden de primeur dat de Eredivisie een eSports-competitie op ging zetten al in september.