De 11 beste apps om jezelf te verbeteren

Iedereen heeft wel iets wat hij of zij graag zou willen veranderen aan zijn of haar leven. Net iets gezonder eten bijvoorbeeld, een bepaald probleem oplossen of gewoon iets bewuster stil staan bij de mooie dingen in het leven. Dit kan nogal lastig zijn. Deze 11 apps zijn de beste app om een steuntje in de rug te bieden om net die ene stap te kunnen zetten.

Bereik je doel

lift-app-screenshot-2Lift (gratis)
Met Lift creëer je gewoontes. Maak een lijstje en vink deze iedere dag af. Je kunt je voortgang zien en andere gebruikers aanmoedigen hun lijstjes af te maken. Beschikbaar online en voor iOS.

Habit Streak (gratis)
Werkt hetzelfde als Lift, maar dan beschikbaar voor Android.

Beeminder (gratis)
Met deze app kun je doelen stellen. Haal je deze doelen niet, dan staan daar financiële gevolgen tegenover. Als een doel niet gehaald wordt, moet de gebruiker betalen. Bedragen variëren van 5 tot 30 dollar. Beschikbaar voor iOS en Android.

Everest (gratis)
Everest is een app om doelen te stellen. Deze doelen kunnen worden opgebroken in verschillende stappen. Je krijgt regelmatig herinneringen en wordt gemotiveerd je doel te halen. Beschikbaar voor iOS.

Sociidot (gratis)
Ook met deze app kun je doelen stellen. Hier wordt je doel echter gevisualiseerd in punten, die de stappen voorstellen die je moet maken om je doel te bereiken. Binnenkort beschikbaar voor iOS.

Relax en verminder stress

screen480x480Unstuck (gratis)
Deze app helpt bij het oplossen van problemen en bij het maken van moeilijke beslissingen. Je wordt hierbij geholpen door tips van andere gebruikers en door digitale coaching. Beschikbaar voor de iPad.

Stress Check (gratis)
Deze app meet de variaties van je hartritme met behulp van de camera en licht functies op je telefoon. Als je volgs de Stress Check gestrest bent, kun je hier vervolgens met de Stress Doctor app iets aan doen. Beschikbaar voor Android.

Headspace (gratis)
Headspace verzorgt dagelijks begeleide meditatie om te helpen ontspannen of om creativiteit te verhogen. Beschikbaar voor iOS en Android.

Word gelukkiger

happier-02Happier (gratis)
In deze app kun je dagelijks een positief moment opslaan in de vorm van een berichtje of foto. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat als je dit drie keer per dag doet, je daadwerkelijk gelukkiger kan worden. Beschikbaar voor iOS.

MoodTune ($89,99)
Depressies, stress en spanning worden behandeld in deze app gebaseerd op cognitief neurologisch onderzoek. Door 30 minuten per dag oefeningen uit de app te doen, kun je bepaalde delen van je hersenen activeren wat depressies tegen gaat. Beschikbaar voor iOS en Android.

Lumosity (gratis)
Braintrainingsapp om je geheugen, aandachtsspanne, flexibiliteit, probleem oplossingsvaardigheden en snelheid kunt verbeteren. Beschikbaar voor iOS.