‘Gegevens 1,1 miljoen spelers Clash of Clans gestolen bij hack forum’

Heb je na al die advertenties op Facebook en andere websites ook eindelijk maar eens het spel Clash of Clans uitgeprobeerd? En heb je toen ook op het forum gezeten? Dan heb ik slecht nieuws voor je. Hackers zijn namelijk binnengedrongen op de servers van het forum van het spel, en hebben de data van 1,1 miljoen gebruikers buitgemaakt. De hack is gemeld via het forum van Clash of Clans.

De hackers zouden in september 2016 zijn binnengedrongen op het forum via een kwetsbaarheid. Die bug is inmiddels opgelost. Volgens ontwikkelaar Supercell zijn alleen de forumaccounts getroffen door de aanval, de accounts van het spel dus niet.

1,1 miljoen

Leakbase weet te melden dat de informatie van 1,1 miljoen gebruikers buit is gemaakt. Supercell zelf heeft nog geen aantallen genoemd. Het zou gaan om gebruikersnamen, IP-adressen, e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden. Supercell roept gebruikers dan ook op hun wachtwoorden onmiddellijk te veranderen. Dit geldt ook voor andere websites, als je daar hetzelfde wachtwoord gebruikt.

Supercell ontwikkelde eerder ook het populaire spel Hay Day en  adverteert behoorlijk agressief. De reclame voor hun spellen, en dan met name Clash of Clans, zie je regelmatig voorbij komen op Facebook, in video’s en in apps. Hun geld verdienen ze via in-app-aankopen.