125 miljoen spelers voor Fortnite, spel komt ook naar Nintendo Switch

Fortnite Nintendo Switch

Schietspel Fortnite heeft inmiddels 125 miljoen geregistreerde spelers. 40 miljoen van hen zijn maandelijks actief. Dat heeft ontwikkelaar Epic Games bekendgemaakt. Het spel is nu bovendien ook voor de Nintendo Switch te koop.

Fortnite kwam in juli 2017 op de markt. Toen in september de gratis Battle Royale-modus verscheen, werd het spel snel populair. In deze modus nemen honderd spelers het tegen elkaar op, tot er eentje overblijft.

Ook komt er een officiële competitie, waar 100 miljoen dollar aan prijzengeld voor beschikbaar wordt gesteld. Eind 2019 moet er een Fortnite World Cup komen.

Fortnite Nintendo Switch

Nintendo Switch

Het spel is sinds gisteravond ook voor de Nintendo Switch te koop. Het spel werd tijdens E3 aangekondigd en werd diezelfde dag nog beschikbaar. In de Switch-versie zit ook de Battle Royale-modus. Dit geldt ook voor de varianten op de PlayStation 4, Xbox One en iOS, waar het spel eerder al voor verscheen. In de zomer moet Fortnite ook naar Android komen.

Interessant is dat cross-play tussen de verschillende versies wordt ondersteund. Daardoor kun je alsnog tegen je vrienden spelen, ook al hebben zij niet hetzelfde game console als jij hebt. Sony blokkeerde deze mogelijkheid echter voor de Xbox One en Nintendo Switch. Je voortgang in de PS4-versie kun je dus ook niet meenemen naar de Switch.