15 jaar na einde That 70’s Show komt nu That 90’s Show

That 70's Show, That 90's Show, Kurtwood Smith, Debra Jo Rupp

Eén van de leukste series aan het einde van de jaren ’90 en het begin van de ’00’s was That 70’s Show. Maar helaas: in 2006 kwam daar een einde aan. Toch kunnen de Forman’s en hun vrienden niet voor eeuwig wegblijven, zo blijkt. Er komt namelijk een spinoff aan: That 90’s Show. En daarin zien we ook wat oude bekenden.

Voor wie het even vergeten is: That 70’s Show draaide om Eric Forman, Donna Pinciotti, Jackie Burkhart, Steven Hyde, Fez en Michael Kelso. Deze groep vrienden groeiden op in de jaren ’70, die ze vooral doorbrachten in de kelder van Eric. Tussen 1998 en 2006 volgden we de vrienden, zagen we hoe ze ouder werden, verliefd werden en uiteindelijk gingen studeren en verhuisden.

That 90’s Show

De serie was een enorm succes en fans waren natuurlijk teleurgesteld toen de serie tot een einde kwam. Maar binnenkort kunnen we dus weer terug naar de Forman’s en hun kelder, meldt Variety. Netflix werkt namelijk aan That 90’s Show. Daarin keren in ieder geval Kurtwood Smith en Debra Jo Rupp terug als Red en Kitty Forman.

De serie speelt zich af in 1995 en draait om de dochter van Eric en Donna: Leia Forman. Zij gaat in de zomer op bezoek bij haar grootouders en wordt vrienden met een nieuwe generatie tieners in Point Place. Of dat betekent dat we ook andere kinderen van de oude vriendengroep gaan zien – zoals Kelso’s dochter of een kind van Jackie en Fez – is niet bekend. Ook is niet duidelijk of andere acteurs uit de originele serie terugkeren naar Point Place.

Wel weten we dat de makers van That 70’s Show – Bonnie en Terry Turner – terugkeren. Zij zijn samen met hun dochter Lindsey Turner schrijvers van de nieuwe series en de executive producers. Verder schrijft Gregg Mettler, die ook betrokken was bij de originele serie, mee. Hij is bovendien ook de showrunner en nog een executive producer.

Nog veel onduidelijk

De serie krijgt in ieder geval een eerste seizoen met diverse afleveringen: Netflix heeft er tien besteld. Maar verder is er nog heel veel onduidelijk. We weten bijvoorbeeld niet eens wanneer we de serie kunnen verwachten.

Foto: Shutterstock.com