15-jarige implanteert microchip om smartphone te besturen

Smartwatches zijn op dit moment helemaal hip, maar een Engelse jongeman heeft het dragen van een wearable wel heel erg letterlijk genomen. Hij implanteerde namelijk een microchip in zijn eigen hand.

Bryon Wake gebruikt de chip, die even groot is als een rijstkorrel, om zijn smartphone te ontgrendelen. Daarnaast kan hij ook muziek laten afspelen als hij met zijn hand een zwaaibeweging maakt. De actie maakt de 15-jarige Wake de jongste ‘biohacker’ ter wereld. De Engelsman implanteerde de chip helemaal zelf door middel van een steriele naald.

Wake bestelde de chip en het benodigde gereedschap in een speciale kit voor 99 dollar. Toch wordt aangeraden om dit soort procedures uit te voeren in het bijzijn van een arts. In de toekomst zal het inbrengen van een chip misschien steeds vaker voorkomen, maar vooralsnog is Wake de jongste ‘cyborg’.

De chip werkt overigens alleen bij Android-apparaten. Dankzij NFC maakt de chip verbinding met de smartphone van Wake, maar de chip kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld een autodeur mee te openen of een laptop te besturen. Dat laatste is waar Wake op dit moment mee bezig is, maar programmeren is nog niet zo makkelijk.