22tracks App volledig vernieuwd en vanaf nu gratis te downloaden

De muziekapp 22tracks heeft een grote update gekregen en is vanaf nu gratis te downloaden voor de iPhone. De muziekapp is een Nederlands initiatief waarbij 22 curatoren steeds 22 nieuwe nummers kiezen in 22 verschillende genres. Met de update en het gratis aanbieden hopen de makers op een groter bereik en willen ze de drempel om nieuwe muziek te ontdekken verlagen.

Het initiatief werd in 2009 door Vincent Reinders en Gilles de Smit gestart in de vorm van een website; een jaar later kwam ook de mobiele applicatie beschikbaar. De afspeellijsten worden samengesteld door verschillende dj’s, bloggers en musici die elk een eigen genre behandelen. Inmiddels is er ook een 22tracks voor Brussel, Londen en Parijs. Deze groei is mede mogelijk gemaakt door de stijging van het aantal luisteraars van 25.000 naar 250.000 – evenveel als het aantal downloads van de app.

Zodra je de applicatie opent kun je kiezen uit één van de vier steden. Vervolgens kies je een genre en dan kun je de nummers uit die lijst beluisteren. De nieuwe versie van de app is strak en minimalistisch vormgegeven met subtiele kleurovergangen. Volgens de ontwikkelaars laadt de de app bovendien sneller en verbruikt minder batterij en data.

Je kunt de app eenvoudig bedienen door over het scherm te vegen. Met een veeg naar beneden kom je bijvoorbeeld meer te weten over de curator die de lijst heeft samengesteld. Je kunt ook nummers toevoegen aan je favoriete 22tracks, naar iTunes gaan, het nummer delen of de bio van de artiest lezen.

Om 22tracks te downloaden voor iOS klik je hier.