Numrush Gift Guide: Grip op je gewicht met Withings Body Scale

Na de feestdagen barst het natuurlijk weer van de goede voornemens. Helemaal goed natuurlijk. Om de aangekomen feestkilootjes in kaart te brengen en zien te verdwijnen kan is de Withings Body Scale je beste draadloze vriend en dus onze Gift Guide tip van vandaag!

Het Franse Withings begon in 2008 met het ontwikkelen van “slimme” tools rond je persoonlijke verzorging en gezondheid. Intussen heeft het bedrijf een brede range van producten, van babymonitor tot bloeddrukmeter, maar het eerste product was de WiFi Body Scale.

De weegschaal van Withings is wellicht simpel aan te sluiten en te gebruiken, zijn capaciteiten zijn alles behalve gelimiteerd. Eenmaal aangesloten (een eenmale synchronisatie met je router) kun je via de website of mobiele apps een account aanmaken en op de weegschaal gaan staan voor je eerste meting. Naast je gewicht meet het apparaat ook je vet- en spiermassa en geeft hij op basis van je profiel direct een indicatie van je BMI.

Na die stap op de weegschaal en die eerste blik op informatie, verzend het apparaat direct de gegevens via wifi en kun je op je desktop, iPhone of iPad direct je persoonlijke statistieken bekijken. Hoe doe je het deze week?

Het Franse bedrijf biedt ook een zogenaamde API aan, een optie voor andere partijen om te koppelen met de weegschaal. Zo kun je de informatie van je weegschaal dus verbinden met bijvoorbeeld je Fitbit of Runkeeper account. Of aan een selectie voedingsgerelateerde apps zoals Foodzy, zodat je direct inzicht hebt in hoe die oliebol je gewicht beinvloedde!

De Withings weegschaal is te bestellen via diverse webshops en sinds kort ook te koop bij een selecte groep Apple sellers en de Apple Store.