Google Time: de tijd is rijp voor draagbare technologie

Met de eerste leveringen van de Basis-smartwatch, de teaser van Pebble voor een speciale aankondiging tijdens de CES en de eerste geruchten over een heus Apple-horloge lijkt het de hoogste tijd (#padaboemklets) voor de doorbraak van draagbare technologie. Het niet aan het bedrijf gerelateerde concept van Google Time laat in ieder geval zien wat De Grote G er mee zou kunnen maken!

Het is duidelijk een heet item: “draagbare technologie”, eigenlijk de volgende stap in de innovatie die onze smartphones hebben gekickstart. Deze week zal het volgende hoogtepunt zeker bereikt worden tijdens de CES in Las Vegas, waar onder andere Pebble hun eerste producten aan de wereld zullen tonen.

In navolging van het gerucht van Apple’s “smartwatch” kwam designer Adrian Maciburko met het concept van Google Time, een slim horloge met stem- en touchinterface. Misschien wel de perfecte aanvulling voor Google Now. En stukken minder opvallend dan een bril, bijvoorbeeld.

Het is echter de vraag of we de Google smartwatch snel in het echt mogen begroeten, uiteraard. Maar een mooi concept is het wel!

google_time_full-730x572tumblr_mg4w4yP3B21ro8kemo1_r2_1280-730x386