Yelp gaat de strijd aan met Foursquare en lanceert nieuwe ‘discovery’-functie

Terwijl het New Yorkse Foursquare de dagen van gamification, mayorships en badges probeert achter zich te laten om en steeds meer je go-to locatie dienst te worden, slaat collega Yelp terug met nieuwe designs en een gloednieuwe ‘discovery’-functie die verdacht veel wegheeft van Foursquare’s ‘Explore’.

De nieuwe updates van Yelp op iOS heeft een behoorlijke make-over in petto. Alle pagina’s hebben een compleet nieuw gezicht gekregen, waarbij de ‘Events’- en  ‘Nearby’-pagina het meest opvallen.

Vooral die laatste is opvallend. De nieuwe ‘Nearby‘ laat namelijk de meest relevante locaties zien aan de hand van gebruikersinformatie: je huidige locatie, je recente check-ins en reviews maar ook reviews en aanraders van je vrienden. Het komt daarmee akelig dicht in de buurt van Foursquare’s ‘Explore’-functie.

Het algoritme van Yelp gaat echter nog een stap verder en neemt naast deze parameters ook het tijdstip van de dag, huidige weer en weersvoorspelling mee in zijn berekening. Dit betekent dat de dienst je een restaurant met terras kan aanbieden voor een zonnige lunch.

De nieuwe Yelp voor iPhone is nu te downloaden. Volgens het Amerikaanse platform moet de Android-versie snel volgen, maar exacte data zijn niet genoemd.

6a00d83452b44469e201901d3ac85e970b-500wi