‘Microsoft werkt aan concurrent voor Google Glass’

Microsoft zou werken aan een eigen versie van Google Glass. Momenteel is Microsoft brillen aan het testen die verbonden zijn met het internet. De Wall Street Journal meldt dit op basis van anonieme bronnen ‘met verstand van zaken’.

Microsoft kan met deze bril mee gaan doen in de strijd van de slimme apparaten waar bedrijven als Samsung en Apple mee bezig zijn. Smartphones van Microsoft zijn eigenlijk nooit echt goed van de grond gekomen en ook op het gebied van smartwatches loopt het bedrijf achter. Het bedrijf lijkt hier een duidelijke keuze te maken om niet verder te gaan met smartwatches, maar te kiezen voor een slimme bril.

In april dit jaar werd door dezelfde Wall Street Journal gemeld dat Microsoft zou werken aan een smartwatch. Maar sinds de overname van Nokia, is het aannemelijk dat Microsoft samen met Nokia een smartwatch aan het ontwikkelen is en zelf alleen verder gaat met het ontwikkelen van een slimme bril.

Met deze bril kan Microsoft de concurrentie aangaan met Google’s Glass en een eventuele iWatch van Apple. Ook LG zou zich eventueel in deze strijd willen gaan mengen. Maar voorlopig is de markt van slimme brillen een kleine met veel mogelijkheden.