Qualcomm introduceert nieuwe smartwatch: de Toq

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig met een eigen smartwatch komt. Zo ook Qualcomm, een bedrijf wat normaal gesproken toch wat meer op de achtergrond blijft. De smartwatch van dit bedrijf werd eerder al aangekondigd, maar is nu dan daadwerkelijk gepresenteerd!

De smartwatch genaamd Qualcomm Toq krijgt een Mirasol display, wat zorgt voor een lager energie-verbruik dan normale schermen en zorgt ervoor dat notificaties op het scherm goed zichtbaar zijn, ook al schijnt de zon fel. De batterij zou enkele dagen mee moeten kunnen. De smartwatch kan draadloos opgeladen worden.

Bij de smartwatch wordt ook een hoofdtelefoon geleverd. Deze oortjes werken via een draadloze verbinding. Je kunt via je pols dan ook je muziek bedienen, zonder dat je last heb van vervelende snoertjes.

De Toq werkt alleen met Android smartphones. Hoewel Jelly Bean het aanbevolen besturingssysteem is, werkt de Toq met alle versies van Android 4.0.3 en verder.

De Qualcomm Toq is verkrijgbaar vanaf Cyber Monday, of voor de meeste mensen: op 2 december aanstaande. De horloges krijgen een prijskaartje van $349,99 en zijn verkrijgbaar via de website van Qualcomm.