Met deze zeven gadgets raak je je waardevolle spullen nooit meer kwijt

Als je waardevolle spullen kwijt raakt, dan is dat altijd erg vervelend. Gelukkig hoeven we on hier steeds minder zorgen over te maken. In een wereld waar vrijwel alles verbonden is met het internet zijn er genoeg sensoren te vinden die helpen bij het opsporen van je sleutels en je portemonnee. Een overzicht van zeven handige gadgets om bij te houden waar alles precies is:

Tile ($19,95)

De Tile was het eerste hulpmiddel om je spullen te vinden dat lanceerde op Kickstarter. En met groot succes. De Tile kan vrijwel overal aan vast gemaakt worden. Handig is dat wanneer je iets kwijt raakt, andere gebruikers van Tile helpen je spullen terug te vinden. Wanneer iemand met de Tile-app langs een verloren voorwerp loopt, wordt de locatie van het object geüpdatet en kun je je spullen weer terug vinden. De Tile werkt helaas alleen met iOS en heeft geen vervangbare batterij.

Chipolo ($24)

De Chipolo is een kleine sleutelhanger die je vrijwel overal aan kunt hangen. Wanneer de sensor meer dan 60 meter verwijderd is van je smartphone, gaat er een alarm af. Ben je iets kwijt, dan kun je via een kaartje op je smartphone je items weer terug vinden. Ook handig is dat je niet alleen je spullen kunt vinden met je smartphone, maar ook je smartphone kunt vinden door de Chipolo te schudden. Je telefoon gaat dan af. Een ander groot voordeel is, is dat de batterij vervangbaar is.

StickNFind ($49,99 voor twee stickers)

Sticknfind

De StickNFind heeft de grootte van een muntstuk en kan niet alleen als sleutelhanger ergens aan vast worden gemaakt, maar kan ook als sticker op objecten geplakt worden. De sensor werkt als een soort radar en geeft meldingen wanneer je meer dan 30 meter wegloopt van de sensor. Je kunt vervolgens een alarm laten afgaan of een lampje laten flikkeren. Dat is vooral erg handig in het donker of als de StickNFind onder anderen dingen terecht gekomen is. De StickNFind gebruikt een standaard horlogebatterij en is gemakkelijk te vervangen.

Wallet TrackR ($29,95)

De Wallet TrackR is, de naam zegt het al, gemaakt voor in je portemonnee. Deze sensor is extreem dun en past daardoor gemakkelijk in je portemonnee. Uiteraard kun je de TrackR ook vast maken aan alle andere voorwerpen die je absoluut niet kwijt wilt raken. Op de app kun je precies zien waar een object zich bevindt en loop je verder dan 30 meter weg bij een object, dan gaat er een alarm af. Handig is dat op de TrackR een speciaal knopje zit, waar je altijd je smartphone mee kunt vinden. Die hoef je dus ook niet meer kwijt te raken!

Locca ($99-$119)

De Locca is een nieuwe locatiesensor die momenteel nog op Indiegogo staat. De Locca komt in twee soorten: de Locca Mini en de Locca Phone. De Mini kan gebruikt worden voor objecten en huisdieren. De Locca Phone is gemaakt voor kinderen. Met één druk op de knop kan een kind zijn ouders bellen of andersom en kunnen ze direct met elkaar communiceren. Handig aan de Locca is dat er geen app voor nodig is, maar dat data ook op de computer bekeken kan worden. De Locca heeft geen maximale reikwijdte en kan over de hele wereld gebruikt worden. Dat komt mooi uit als je je koffers kwijtraakt op een vliegveld bijvoorbeeld.

Gecko ($25)

Gecko

Naast alle ‘gewone’ functies van een lokator, heeft de Gecko veel meer functies dan de eerder genoemde sensors. De Gecko kan namelijk ook gebruikt worden om je muziekinstallatie te bedienen, te controleren of een pillendoos is opengegaan, om foto’s mee te maken en is de tracker in staat om gebaren te herkennen. De Gecko is ook afkomstig van een Indiegogo-campagne. Hoewel de Gecko nog te bestellen is, is onduidelijk wanneer de sensors daadwerkelijk verstuurd zullen worden.

Guardian ($24,95)

De Guardian is een tracker speciaal voor kinderen. Deze tracker zit verstopt in een armband. Met de Guardian kunnen ouders hun kinderen rustig rond laten lopen, zonder zich de hele tijd zorgen te hoeven maken. Wanneer het kind buiten een bepaald gebied komt, krijgt de ouder een melding op een smartphone en kan het kind direct weer teruggevonden worden. De Guardian is ontworpen met het speelgedrag van kinderen in het achterhoofd en is dan ook waterdicht en behoorlijk stevig.

Bron: The Next Web