Apple breidt de beschikbaarheid van iBooks Textbooks en iTunes University uit naar 50 nieuwe landen

Steeds meer Apple gebruikers kunnen gebruik maken van iTunes University en Apple iBooks: Apple maakte vandaag bekend dat er 50 landen zijn toegevoegd aan het huidige lijstje waaronder Brazilië, Italië, Japan, Rusland, Thailand en Maleisië. Ook in Nederland zijn iBooks Textbooks vanaf nu verkrijgbaar.

Tot nu toe waren iBooks Textbooks alleen verkrijgbaar in de VS. iTunes University kon al langer worden gebruikt door Nederlandse Applefans. Textbooks is een collectie van de bekendste studieboeken die worden gebruikt aan tal van hogescholen en universiteiten, verrijkt met hoogwaardige grafische content en in sommige gevallen, interactieve content en lesmateriaal.

Screen Shot 2014-01-21 at 16.29.04

Het is een belangrijk speerpunt voor Apple om in de toekomst een belangrijke rol binnen het onderwijs te gaan vervullen, en de samenwerking met diverse educatieve uitgevers voor de ontwikkeling van Textbooks is een belangrijke zet in die richting. Met de uitbereiding, waaronder onder meer uitgaven van Cambridge University Press, Oxford University Press en Hodder Education vallen, telt de bibliotheek nu ruim 25,000 titels. Volgens Apple biedt de iBooks store daarmee 100% van het verplichte curriculum aan op Amerikaanse high schools en Britse middelbare scholen.