Oral-B SmartSeries is de ‘fitness tracker’ onder de tandenborstels


Ruim twee maanden geleden kondigde Oral-B aan een slimme tandenborstel op de markt te gaan brengen en vandaag is het zover – althans in Groot Brittanië: De zogenaamde Oral-B SmartSeries zijn nu voor 230 pond te koop.

De slimme tandenborstel ziet er niet anders uit dan een ‘normale’ elektrische tandenborstel maar biedt een volledig gepersonaliseerde poetservaring aan. Door middel van Bluetooth kan de tandenborstel worden gekoppeld aan iOS-apparaten (vanaf augustus ook voor Android) waarop wordt verteld hoe slecht je mondhygiëne wel niet is. Natuurlijk helpt de tandenborstel je ook om hier wat aan te doen!

tumblr_n1z4pptEHa1tt0i5jo1_1280De applicatie geeft het poetsproces real-time weer en vertelt aan de hand van een timer wanneer gebruikers moeten wisselen van kant. Ook waarschuwt de applicatie wanneer er te hard wordt gepoetst of wanneer er delen van het gebit worden overgeslagen. Voor mensen die tandenpoetsen maar een saai vinden biedt de applicatie bovendien afleiding tijdens het poetsen door nieuws- en weerbericht te tonen op het scherm.

Het idee is dat je beter voor je gebit zal zorgen wanneer je bewust bent van je poetsgedrag. Ook kunnen tandartsen je specifieke poetsroutines aanbevelen na het zien van de verzamelde data op je smartphone.

Triumph with Smart Guide Lifestyle
Oral-B
werkt in feite al jaren met dit soort slimme tandenborstels, maar in het verleden werkten ze alleen met speciale aanvullende hardware. Door het systeem te laten functioneren via je smartphone wordt de SmartSeries een stuk aantrekkelijker voor de doorsnee consument.

De slimme tandenborstel is vanaf nu te koop voor 230 pond (zo’n €320,-). Een flinke prijs voor een tandenborstel maar je moet wat over hebben voor je tanden, of toch niet?