Google Glass vanaf vandaag voor iedereen in de VS te koop

Waar Google Glass een maand geleden al voor één dag te koop was in de Verenigde Staten, gaat de slimme bril nu voor langere tijd in de verkoop. Google wil, naar eigen zeggen, “een meer openbare bètatest.” Zo lang er voorraad is, en je 1500 dollar in je portemonnee hebt zitten kan ook jij meedoen aan het zogenaamde ‘Explorer Program’.

Google benadrukt dat het nog steeds gaat om een bètatest. De eerste Amerikanen met een eigen Google Glass worden dan ook aangemoedigd om software voor de bril te ontwikkelen, te testen en feedback te geven over de bril. In een video bedankt Google zijn eerste explorers door ze te interviewen over hun ervaringen met glass:

De prijs van de bril blijft nog steeds op $1,500 dollar liggen, een vrij hoge prijs voor de early adopters. Eerder bleek uit een onderzoek van teardown.com namelijk dat de onderdelen van de bril samen niet meer dan $80 zouden kosten. Hierbij zijn de kosten van de ontwikkeling van Glass echter niet inbegrepen.

Naar schatting zal de uiteindelijke prijs van de bril wel een stuk lager liggen, zo tussen de $300 en $600, en verwacht wordt dat de officiële lancering van Google Glass nog deze zomer plaats zal vinden. Wat dat betreft loont het misschien toch om nog even te wachten, maar dan mis je natuurlijk wel de eerstvolgende ‘Glassnightout
.’