Activity tracker van Lenovo duikt plots op bij Amerikaanse waakhond

Foto’s van een nieuwe activity tracker van Lenovo bevestigen de geruchten van een maand of twee geleden. De Chinese hardwaregigant zal binnenkort ook een wearable lanceren.

In aanloop naar de IFA werd er al druk gespeculeerd over de mogelijke aankondiging van Lenovo, met name door een andere aanvraag van het bedrijf. Maar eenmaal in Berlijn bleef het vanuit het Chinese kamp stil. Althans, voor wat betreft wearables dan.

lenovo_smartband_wearable_2

Helemaal ongegrond bleken de geruchten dus al niet. Echter, de aanvraag bij de Amerikaanse communicatiewaakhond FCC die dit weekend werd gepubliceerd, maakt aan alle geruchten direct een eind.

Op de foto’s zien we een oranje en zwart polsbandje met ingebouwde hartslag meter. Een vergelijking met Samsung’s Gear Fit is door kleur en vorm niet te vermijden.

Toch verklapt de gebruikershandleiding – die verder niet heel verrassend is – dat de armband ook een ‘coachende’ functie moet hebben. De slimme armband geeft je een seintje dat je meer moet drinken, misschien maar eens naar bed moet gaan of een rondje moet gaan rennen.

lenovo_smartband_wearable_3

Die inzage moet de polsband haast wel krijgen via een app. Die app zou volgens de aanvraag werken op smartphones met iOS, Android én Windows Phone.