Jawbone Up3 is de meest geavanceerde activity tracker van het moment

De Jawbone Up3 is meest geavanceerde activity tracker van het moment. De polsband is lichter en smaller dan zijn voorgangers, maar bevat een berg extra sensoren om nog meer data te verzamelen.

In navolging van de goedkopere Up Move lanceerde Jawbone eerder vandaag ook de Up3, de opvolger van de Up24. Dat is een versienummering waar ze bij Microsoft voor applaudisseren, maar dat terzijde.

Met een prijskaartje van $179 is de Up3 iets duurder dan de Up24 en heel wat duurder dan de Up Move. Daar staat dan ook een berg extra tegenover. Naast de ‘standaard’ accelerometer is de Up3 in staat om huid- en omgevingstemperatuur gedurende de dag te meten.

Maar misschien nog wel het meest indrukwekkend zijn de sensoren die de Up3 in staat stellen om een bio-electrische impedantie analyse (BIA) te doen. Met behulp van uiterst lage wisselstroom meet de band de geleiding van het lichaam, waardoor er talloze inzichten te krijgen – van hartslag tot vochtpeil of zelfs vetpercentage.

De nieuwe Up is dunner en lichter dan zijn voorgangers en zou daarom ook comfortabeler zijn in het dragen. De waterdichte tracker (tot 10 meter) moet een week kunnen werken op een volle batterij.

Wanneer de Up3 verkocht gaat worden en wanneer dat in Nederland zal gebeuren is vooralsnog onduidelijk.