Nooit meer planten water geven dankzij de Parrot Pot

Het ziet eruit als een normale plantenbak, de Parrot Pot, maar het kan wel eens de uitkomst zijn voor onze planten.

De Parrot Pot laat ons weten wanneer een plant water nodig heeft en doet dit voor ons. De plantenbak heeft ingebouwde sensoren die de bemesting, de temperatuur en het vochtgehalte meten. Via bluetooth krijg je een melding wanneer de plant water nodig heeft en via het ingebouwde reservoir van 2 liter geeft de Pot de plant water. Het reservoir van 2 liter is goed voor ongeveer 3 weken zonder omkijken naar de plant.

Daarnaast kun je via de app de plant op elk gewenst moment water geven met simpelweg één druk op de knop. Let op, door de bluetooth verbinding moet je wel in de buurt zijn van de Pot. In dat geval was een WiFi verbinding idealer geweest, ware het niet dat de Pot op batterijen werkt en een WiFi verbinding de batterijen in no-time had leeg geslurpt.

Verder toont de app informatie over de plant. Hoe vaak de plant ongeveer water nodig heeft, hoe veel licht de plant nodig heeft etc. De Pot is hiermee de opvolger van Parrot’s Flower Power. De Flower Power is een soortgelijk product, maar dit apparaat had geen invloed op de water- en lichttoevoer.

Wanneer de Pot op de markt verschijnt is nog niet bekend.

ces-2015-banner-eventwall