Amerikaanse zender gaat extreme sporten filmen met drones

De winter X-Games worden dit jaar gefilmd met drones, dat heeft hoofdsponsor ESPN laten weten aan Engadget. Hiermee komt een einde aan de geruchten welk nieuw technologisch hoogstandje ESPN in petto had.

De X-Games zijn jaarlijkse wedstrijden op het gebied van extreme sporten. De wedstrijden bestaan uit een zomer- en een wintereditie en worden uitgezonden door hoofdsponsor ESPN.

X Games Aspen 2015 - January 21, 2015

De wintereditie omvat onder andere de sporten skiën en snowboarden, maar dan in extreme vormen waarbij bijzondere capriolen worden uitgehaald.

ESPN zal de wintereditie live uitzenden via beelden die worden opgenomen met drones. Hiermee zijn zij de eerste zender die op deze manier een sportwedstrijd uitzenden in de Verenigde Staten.

Chris Calcinari, Vice President van ESPN’s Sports Remote Production Operations zegt hierover:

De sporters zullen van alle kanten worden gefilmd. Van voren, van achteren, van boven, alles om de beelden zo goed mogelijk over te laten komen. Echter hebben we geen garantie dat het probleemloos zal verlopen, want we zijn hierbij ook afhankelijk van de weersomstandigheden.

Om deze manier van filmen mogelijk te maken heeft ESPN samengewerkt met de Federal Aviation Administration (FAA). ESPN moest bewijzen dat het productieteam in staat is om te filmen met drones zonder dat het publiek of de sporters gevaar lopen.

Het gebruik maakt het mogelijk om de beleving van sporten steeds beter over te brengen. Vorige week lazen we nog hoe virtual reality deze sportbeleving ook gaat beïnvloeden.