Polarsteps houdt automatisch de route van je reis bij

Het prikken van punaises op een wereldkaart is voorbij. Polarsteps, een Nederlandse startup, heeft vandaag een nieuwe app gelanceerd. De gelijknamige app houdt automatisch de gehele route van je reis bij, waardoor je achteraf een mooi overzicht hebt van je ‘road trip’.

Met Polarsteps kunnen reizigers zonder moeite alle bezochte plekken vastleggen op een digitale wereldkaart. De app registreert op basis van de GPS-locatie automatisch alle plaatsen waar een reiziger een langere periode verblijft. De plaatsen worden vervolgens toegevoegd aan een interactieve wereldkaart, waarna gebruikers de mogelijkheid krijgen om reisverslagen en foto’s toe te voegen. Op deze manier wordt het reizigers gemakkelijk gemaakt om een gedetailleerde reisblog bij te houden, die realtime ingezien kan worden door thuisblijvers.

polarsteps

Mocht de batterij van je smartphone leeg zijn, dan is er geen man overboord. Polarsteps biedt achteraf de mogelijkheid om handmatig ‘steps’ toe te voegen, zodat de route compleet blijft. Hiervoor kunnen reizigers gebruik maken van de app of van de webversie van Polarsteps. Om torenhoge datakosten te voorkomen, zal de app alleen bijgewerkt worden als de smartphone over een WiFi-verbinding beschikt.

Daarnaast houdt de app exact bij hoeveel kilometer je hebt afgelegd en hoe lang je inmiddels onderweg bent. Het is vooralsnog niet mogelijk om de route te koppelen aan die van mede-reizigers en kunnen er nog geen video’s worden toegevoegd aan de ‘steps’.

polarsteps

Op dit moment is de app alleen beschikbaar voor iOS, maar volgens de makers wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van een Android-app. Daarnaast heeft het bedrijf inmiddels een beta-versie gelanceerd van de webversie, zodat reizigers ook via de website hun route kunnen updaten.