‘Twitter wil Flipboard overnemen voor 1 miljard dollar’

Twitter heeft last van een flinke expansiedrift. Het sociale medium heeft zijn pijlen nu gericht op Flipboard, dat 1 miljard dollar zou moeten kosten.

Twitter staat onder flinke druk van zijn investeerders om een groter publiek aan te trekken en innovatievere diensten aan te bieden. Een daarvan is Periscope, dat onlangs gelanceerd werd. Flipboard moet de volgende dienst worden die opgenomen wordt in het aanbod van Twitter. Volgens bronnen van Re/code is Twitter’s Chief Financial Officer Anthony Noto al sinds begin dit jaar in gesprek met Mike McCue, een van de oprichters van Flipboard.

Opvallend genoeg zat McCue al eens in het bestuur van Twitter, maar die functie legde hij neer toen het sociale medium ervoor koos om externe ontwikkelaars steeds minder vrijheid te geven. De mogelijke overname zou echter ook hem niet slecht uitkomen, want het sociale magazine heeft al een tijdje moeite met het aantrekken van nieuwe gebruikers. Het bedrijf zou desondanks zo’n 800 miljoen dollar waard zijn, terwijl er jaarlijks een winst van 50 miljoen dollar gerealiseerd wordt.