Google ontwikkelt een trackpad voor in je broekzak

We kennen de ATAP-divisie van Google al van Project Ara, de modulaire smartphone. Daar komt nog een interessant product bij in de vorm van Project Jacquard: een trackpad die verwerkt is in je broek.

Fashionista’s hoeven zich geen zorgen te maken, want het is gelukkig niet zo dat ATAP het trackpad 1 op 1 op een broek gaat plakken. Daarnaast is ook Levi’s bij de ontwikkeling betrokken, dus ga er maar vanuit dat de broeken er goed uit gaan zien. Project Jacquard werkt eigenlijk heel simpel: je neemt een stuk normale spijkerstof en verwerkt hier ook geleidende garen in, die kunnen voelen wanneer je de broek aanraakt. Het geleidende materiaal communiceert vervolgens via WiFi met allerlei apparaten.

Project Jacquerd Google

De ontwikkelaars demonstreerden tijdens Google I/O al hoe je dankzij Jacquard bijvoorbeeld het licht aan kan zetten via je broek, terwijl het ook mogelijk is om een mediaplayer te bedienen. Jacquard is nog niet ver genoeg ontwikkeld om daadwerkelijk in kleding te verwerken. Daarvoor zijn de gebruikte componenten nog te groot. Het team werkt er dan ook hard aan alle onderdelen klein genoeg te maken om ze in een broek te kunnen stoppen.