Deze slimme waterfles verovert Kickstarter in rap tempo

Kickstarter-bezoekers zijn helemaal wild van een nieuw project: een slimme waterfles. De HidrateMe geeft je namelijk een seintje als het tijd is voor een slok water.

De slimme waterfles maakte afgelopen maandag zijn debuut op de crowdfunding-site. Inmiddels heeft de fles het doel van 35.000 dollar allang opgebracht, want de teller staat op dik 130.000 dollar. Met nog 38 dagen op de teller kunnen we dus wel zeggen dat dit project een ware hit is.

Gebruikers kunnen de HidrateMe via BlueTooth verbinden met hun smartphone. De bijbehorende applicatie vraagt vervolgens naar je leeftijd, geslacht, gewicht en lengte. Daarnaast moet je als gebruiker een indicatie geven hoe actief je in het dagelijks leven bent. Al deze data wordt opgeslagen in de applicatie, die vervolgens uitrekent hoeveel water je per dag moet drinken. Een sensor in de fles houdt bij hoeveel water je al gedronken hebt.

De waterfles is ook nog eens te verbinden met je fitness-wearables. Als je dus een lange fietstocht gaat maken, dan past ‘ie de hoeveelheid water die je nodig hebt automatisch aan. Daarnaast houdt de fles ook rekening met de temperatuur en de luchtvochtigheid. Als het tijd is om een slok water te nemen, dan licht de fles op. Volgens de ontwikkelaars van de HidrateMe gaat de batterij van de fles een jaar lang mee, waarna je hem moet vervangen.

Early birds kunnen de slimme waterfles voor 39 dollar bestellen via de Kickstarter-pagina. De officiële verkoopprijs zal 45 dollar bedragen. De fles is verkrijgbaar in de kleuren wit, groen, roze en zwart. Eind dit jaar zal de HidrateMe op de markt verschijnen.