Facebook werkt aan nieuws-app die kan concurreren met Twitter

Facebook ziet dat zijn gebruikers er steeds vaker voor kiezen om nieuws te volgen via het sociale medium. Om deze gebruikers tegemoet te komen werkt het bedrijf aan een app die je automatisch op de hoogte houdt van alles actualiteiten.

De app lijkt volgens Business Insider op Twitter, maar de opzet is een stuk simpeler. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om zelf berichten te plaatsen of te reageren op de posts van anderen. In plaats daarvan abonneer jij je op bepaalde kanalen of onderwerpen en krijg je een melding zodra er breaking news is. Je zou het kunnen vergelijken met de functionaliteit die ook aangeboden wordt door de apps van Nu.nl en de NOS, met als grote verschil dat Facebook verwijst naar externe bronnen.

Facebook zou de app momenteel testen met een kleine groep bedrijven, zodat duidelijk wordt of de applicatie levensvatbaar is. De ontwikkeling bevindt zich nog in een behoorlijk vroeg stadium, zo benadrukt Business Insider, dus het zou zomaar kunnen dat we de app nooit in het openbaar zullen zien.

Dat Facebook nieuws steeds serieuzer neemt is echter wel duidelijk. Het sociale medium speelt daarmee in op de toenemende vraag naar nieuws, want uit recent onderzoek bleek al dat steeds meer mensen Facebook en Twitter gebruiken om op de hoogte te blijven van de actualiteit. Facebook lijkt er met zijn nieuwe app voor te willen zorgen dat Twitter op dit gebied overbodig wordt, zodat mensen nog meer tijd doorbrengen op het eigen sociale medium.