Facebook gaat gratis internet in Afrika aanbieden via een satelliet

Vandaag werd weer een belangrijke stap genomen in Mark Zuckerberg’s missie om de hele wereld op het internet te krijgen: Middels een samenwerking met satellietbedrijf Eutelsat wil Facebook er vanaf volgend jaar al voor gaan zorgen dat derde wereld landen in Afrika gratis internet krijgen.

Facebook blijft daarnaast verder werken aan hun eigen internet drones, die internet in zeer afgelegen delen van de wereld mogelijk moet maken. Het maakt allemaal deel uit van Facebook’s Internet.org project, een non-profit initiatief met maar één doel voor ogen: De hele wereld online.

Je zou het niet zeggen maar op dit moment is slechts 38% van de totale wereldbevolking online. Met name in derde wereld landen of hele afgelegen gebieden is het technisch vaak nog niet mogelijk om toegang te krijgen tot het wereldwijde web.

Facebook wil er voor zorgen dat hier gauw verandering in komt omdat het gelooft dat connectiviteit voor een drastische verbetering van de leefomstandigheden kan zorgen. De samenwerking met Eutelstat is in ieder geval weer een belangrijke stap in de richting van dat streven.