Google handelt elke dag twee miljoen verzoeken rondom illegale content af

Volgens Google’s transparantie-rapport is het bedrijf elke dag druk met het afhandelen van ongeveer twee miljoen verzoeken voor het verwijderen van illegale content. In de laatste maand kreeg de zoekmachinegigant 65 miljoen verzoeken voor het verwijderen van specifieke illegale content, zoals links naar films en muziek.

Google vroeg een tijd geleden copyrighthouders om strenger op te treden tegen illegale content. Het zoekbedrijf paste ook zijn zoekalgoritmes aan door websites die veel werden genoemd in door copyrighthouders lager te gaan waarderen. Dit resulteerde in een dubbele aantal verzoeken in vergelijking met het aantal van vorig jaar.

De verzoeken die Google binnenkreeg kwamen van ongeveer 5609 verschillende copyrighthouders over de gehele wereld. In totaal komt dat neer op ongeveer 1500 verzoeken per minuut, laat TorrentFreak weten. Opvallend genoeg staat Stichting Brein in de wereldwijde top twintig van de organisaties de de meeste urls aangeeft.

De organisaties met het hoogste aantal verzoeken waren het bedrijf Degban, dat zich specialiseert in het beschermen van multimediacontent, de Britse Music Industry (BPI) en de Recording Industry Association of America (RIAA).

TorrentFreak meldt dat het grootste percentage verzoeken ook daadwerkelijk verwijst naar illegale content, maar er ook vrij veel verzoeken over dezelfde illegale content inzitten of soms verkeerd gelinked zijn. Daarnaast verwijzen sommige verzoeken zelfs naar de eigenaren van de content zelf.