360fly: De ultieme 360-gradencamera?

De 360fly is een kleine camera met een bijzondere functie: de camera kan 360-gradenbeelden schieten. Normaliter is het opnemen van 360-gradenvideo een moeilijk karwei en heb je dure apparatuur nodig. De 360fly lijkt daarentegen eerder een tegenhanger van de GoPro-camera’s dan een professionele optie.

In de demonstratievideo van 360fly zien we mensen in achtbanen, aan het mountainbiken en op kinderfeestjes de camera uittesten. Met de camera kun je gemakkelijk HD-panoramavideo’s opnemen, die je met een speciale app snel kunt bewerken en delen via social media.

Omdat de 360fly bestaat uit één lens is het een enorm kleine camera en kun je deze bijvoorbeeld makkelijk monteren op je helm. De camera neemt horizontaal 360-gradenbeeldmateriaal en verticaal 240-graden op. De resolutie van de camera is 720P (1504 bij 1504 pixels) wat betekent dat het beeldmateriaal minder scherp lijkt dan bijvoorbeeld het materiaal van een GoPro. Het apparaat is overigens wel waterdicht tot 35 meter diepte, heeft 32-gigabyte intern geheugen en weegt 138 gram.

Het beeld is niet te vergelijken met virtual reality aangezien de camera niet alles om je heen vastlegt. Wel kun je veel meer zien dan bij alternatieve camera’s die gericht zijn op gebruik bij extreme sporten. De app werkt samen met iOS- en Android-apparaten en je kunt direct je beelden streamen via wifi of bluetooth. Beelden kun je overigens ook terugkijken met hulp van Googles VR-headset, Cardboard.

De 360fly is verkrijgbaar voor 499 euro.