In 2016 wordt het zelfrijdende auto-project van Google een eigen bedrijf

Sinds de oprichting van Google-moederbedrijf Alphabet worden er langzaam maar zeker allerlei bedrijven die eerst onder Google vielen zelfstandig. Vorige week werd bekend dat Google Life Sciences als eigen bedrijf onder de naam Verily doorgaat. Nu is bekend dat ook de zelfrijdende auto-divisie zelfstandig gaat worden.

Ook gaat het bedrijf autoritten te huur aanbieden, waarschijnlijk omdat ieder zelfstandig bedrijf onder Alphabet ook over een bepaald verdienmodel moet beschikken, meldt Bloomberg. Het is nog niet bekend hoe de divisie gaat heten of wie de CEO wordt van de afdeling.

De zelfrijdende auto’s van Google hebben meer dan 1,6 miljoen kilometers afgelegd en zijn dusver nog niet betrokken geweest bij ernstige ongelukken.

Wel is recent één van de zelfrijdende auto’s gestopt door een Amerikaanse politieagent in Californië. Het voertuig reed opmerkelijk langzaam, maar werd ondanks de regels in de Amerikaanse staat niet beboet. Google liet zich enkele weken na het incident uit over waarom het voertuig zo langzaam reed.