Binnenkort speel je Pinball op je Oculus Rift

Met de steeds dichterbij komende lancering van virtual reality-brillen zijn ook steeds meer ontwikkelaars bezig met het ontwikkelen van spellen voor virtual reality. Thomas Kadlec is één van deze ontwikkelaars en wil flipperkasten beschikbaar maken voor VR.

Bij flipperen, pinball in het Engels, moet je met twee flippers een bal omhoog houden en zoveel mogelijk punten proberen te scoren. Door middel van het Kickstarter-project genaamd Pinball Labs wil Kadlec, ontwikkelaar van de Star Trek Voyager Bridge VR, deze beleving onder andere beschikbaar maken voor de Oculus Rift en HTC Vive.

De spellen zijn gemaakt met Unreal Engine 4 en hebben een ingebouwde editor zodat je jouw eigen spel kan creëren. Dit spel kun je daarna opslaan en delen met vrienden. De spellen die Pinball Labs gaat uitgeven zijn overigens niet alleen te spelen door middel van VR, maar ook via je PC en virtuele (spel)kasten.

Lijkt dit spel je helemaal geweldig dan kun je het project hier ondersteunen. Het doel staat op 18.500 dollar en tot nu toe is er bijna 6000 dollar opgehaald.