Twitter scherpt regels aan om pesterijen tegen te gaan

Twitter zet de afgelopen dagen alles op alles om kwetsend gedrag en bedreigingen tegen te gaan. Nadat het sociale netwerk onlangs tegenover The Independent benadrukte dat er minder slecht gedrag op het netwerk te vinden is, zijn nu ook de gedragsregels aangepast. Met de nieuwe regels maakt Twitter het duidelijker of iets wordt gezien als aanvallend en bedreigend.

Volgens Twitter wordt het niet getolereerd als een gebruiker iemand treitert, intimideert of bang probeert te maken. Op deze manier wil het netwerk voorkomen dat gebruikers hun mening door pestkoppen niet durven te delen.

Hoewel er geen harde nieuwe regels zijn, heeft Twitter de verwoording aangepast om dit te benadrukken. Daarbij benoemt Twitter dat meningsverschillen geen probleem zijn op het sociale netwerk en dat er alleen in bedreigende situaties wordt ingegrepen.

De dochter van Robin Williams verliet in 2014 Twitter, omdat ze na het overlijden van haar vader met haatdragende en kwetsende berichten werd bestookt. In de tussentijd werd Twitter veel gebruikt om op grote schaal dreigberichten te sturen. Het sociale netwerk zei daarom maatregelen tegen dit soort gedrag te nemen. Het werd al snel makkelijker om kwetsende berichten bij Twitter te melden, zodat het sociale netwerk ze kan verwijderen of gebruikers kan waarschuwen.