CEO Unity: ‘2016 is niet het jaar van virtual reality’

“Het enige dat groter is dan het aantal VR-brillen, is het aantal analysten dat deze industrie probeert te voorspellen”, grapte John Riccitiello, CEO van Unity Technologies, gisteren bij de opening van de eerste Vision Summit voor virtual en augmented reality. Hij verwees daarmee naar het grote aantal mensen dat 2016 als hét jaar voor virtueal reality aanwees.

Unity, bekend van de gelijknameige game-engine, organiseert de eerste Vision Summit, die gisteren in Hollywood begon. Riccitiello opende de conferentie met zijn kijk op virtual reality, augmented reality en hoe de journalistiek omgaat met de verwachtingen van deze nieuwe mediavormen.

“De analisten zitten zowel op de korte als lange termijn fout”, zei Riccitiello. “De industrie zal op korte termijn niet zoveel waard zijn als voorspeld, maar het zal op de lange termijn juist meer waard zijn dan nu voorspeld wordt.” Volgens Riccitiello is de hype omtrent virtual en augmented reality zó hoog, dat de journalistiek de industrie gemakkelijk weer zal afrekenen omdat deze voorspellingen volgens hem niet waargemaakt kúnnen worden.

Met name de kosten om alles te ontwikkelen wat mogelijk is en de mate waarin goede content zal verschijnen, maken van 2016 niet het jaar van virtual reality. Het zal volgens hem dus nog wel even duren, maar de CEO is er ook van overtuigd dat de industrie zich in een revolutie bevindt.