VR-ontwikkelaar Starbreeze gaat arcadehal voor VR openen in Los Angeles

De ontwikkelaar, maker en uitgever van onder andere de virtual reality Starbreeze-headset, gaat in Los Angelos een speciale arcadehal openen. De arcadehal wordt door Starbreeze ‘Project StarCade’ genoemd en moet virtual reality-ervaring aanbieden aan VR-enthousiastelingen zonder dat ze daar zelf een VR-headset voor hoeven aan te schaffen.

Emmanuel Marquez, de CTO van Starbreeze, laat weten dat bezoekers in eerste instanties het spel Overkill’s The Walking Dead kunnen ervaren in VR. Deze game komt waarschijnlijk in 2017 uit voor het publiek, hoewel het niet duidelijk is of de game ook VR-ondersteuning krijgt. Voor de speciale arcadehal heeft Starbreeze in ieder geval een speciale virtual reality-versie van het spel gemaakt om te kunnen demonstreren op hun eigen StarVR-headset.

De StarVR-headset biedt volgens Starbreeze een veel betere virtual reality-ervaring dan alternatieven zoals de Oculus Rift en HTC Vive, maar zal nog niet snel op de markt verschijnen. Starbreeze wil voornamelijk laten zien wat er mogelijk is, zoals bijvoorbeeld het gebruik van de twee schermen. Deze twee schermen zorgen voor een kijkhoek van 210 graden, dat het dubbele is van een kijkhoek van 110 graden die aanwezig is bij de concurrentie.

Starbreeze zegt in eerste instantie in zijn arcadehal alleen zijn eigen StarVR-hardware en games te gaan gebruiken, maar staat wel open voor VR-content van andere ontwikkelaars. Waar de hal precies geopend wordt is niet bekend, maar de bedoeling is dat hij in de lente of zomer van dit jaar opengaat.