Luister naar Rush Talk: Apple vs. de FBI gaat over meer dan een iPhone

Rush Talk

Het is weer woensdag en dat betekent tijd voor een verse editie van onze podcast Rush Talk! Deze week hebben we het over de encryptiediscussie tussen Apple en de FBI. Een Amerikaanse rechter heeft vorige week geoordeeld dat Apple de FBI moet helpen met het kraken met de toegangscode van de iPhone van een verdachte van een aanslag in het Amerikaanse San Bernardino. Apple weigert en gaat in beroep.

En dat niet alleen: Apple-baas Tim Cook verstuurde een open brief om uit te leggen waarom hij de FBI niet wil helpen. Veel topmensen van Amerikaanse techwereld steunden Apple vervolgens publiekelijk. De reden? Dit hele verhaal gaat niet over die ene iPhone, maar om iets groters: het bouwen van achterdeurtjes in soft- en hardware om encryptie te kunnen omzeilen.

Genoeg voer voor een podcast. En dus doken Elger en Johan in de wondere wereld van versleutelde iPhones en politieke discussies.

Wil je reageren op deze podcast? Dat kan natuurlijk! Stuur ons een berichtje via Twitter of Facebook. Wil je de volgende Rush Talk al meteen woensdagochtend op je telefoon hebben staan? Abonneer je! In de meeste podcast-apps – zoals Podcasts van Apple, Pocket Casts en Overcast – kun je gewoon zoeken op Rush Talk en vind je ons vanzelf. Je kunt ons op pc of Mac beluisteren via onder meeriTunesTuneIn en Pocket Casts. En uiteraard hebben we ook een RSS-feed die je kunt toevoegen aan een podcast-app.