HTT wil drie Europese steden verbinden met Hyperloop

Hyperloop Transportation Technologies (HTT), een van de bedrijven die hard bezig is met de realisatie van de Hyperloop, heeft een deal gesloten met de Slowaakse overheid voor de bouw van Hyperloop in Europa. Dat meldt Engadget. HTT wil met de deal drie Europese steden uit drie landen met elkaar verbinden: Wenen (Oostenrijk), Bratislava (Slowakije) en Boedapest (Hongarije).

In een aflevering van onze podcast Rush Talk spraken we al eerder over het nut van de Hyperloop binnen Europa. De afstanden tussen verschillende grote steden in de Verenigde Staten zijn groot genoeg, maar in Europa zal een Hyperloop binnen één land weinig toegevoegde waarde hebben. Daarom is het logisch om grote Europese steden met elkaar te verbinden. Desondanks is één van de afstanden tussen de steden nog relatief klein: tussen Bratislava en Wenen zit hemelsbreed slechts 55 km. Van Bratislava naar Budapest is het hemelsbreed ongeveer 160 km.

Engadget schrijft dat een ritje tussen Bratislava en Wenen zo’n 8 minuten zal duren. Van Bratislava naar Boedapest duurt, ondanks de flink grotere afstand, naar verwachting slechts 10 minuten. De plannen zijn echter nog niet concreet: de Slovaakse overheid moet ook nog genoeg geld beschikbaar maken om de plannen te realiseren.

Het is de bedoeling dat de techniek van de Hyperloop van Elon Musk deze zomer wordt getest in Californië, als de testbaan ten minste op tijd af is. Een team van de TU Delft werd in januari tweede met hun ontwerp voor een capsule voor de het snelle vervoerssysteem.