Zo zorg je ervoor dat je de eerste bent met een Tesla Model 3

Veel mensen wachten er vol verwachting op: vanaf 31 maart is de -relatief- betaalbare Tesla Model 3 te reserveren. En veel van de fans zullen die dag klaarzitten om hun auto te bestellen. Dat weten ze bij Tesla ook en daarom heeft het bedrijf een blog geschreven waarin staat hoe je ervoor zorgt dat je zo snel mogelijk in bezit bent van een Model 3.

Allereerst zul je voor de reservering zelf al 1000 euro moeten neerleggen. Mocht je je later toch bedenken, dan kun je dat geld overigens altijd terugkrijgen. Om de reservering te maken zijn er twee manieren. Je kunt de bestelling online plaatsen, maar de beste manier – waarmee je volgens Tesla een betere plaats in de wachtrij krijgt – is door naar je lokale Tesla store te gaan. In Nederland kan dat in Tilburg, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Arnhem, Groningen of op twee locaties in Amsterdam.

Elke regio krijgt zijn eigen wachtrij. Bovendien krijg je ook prioriteit in de wachtrij als je al klant van Tesla was. De snelste manier om een Tesla Model 3 te bemachtigen is dus om een Model X of Model S in je bezit te hebben.

Nadat je bestelling geplaatst is, duurt het echter nog een tijdje voordat je daadwerkelijk in de Model 3 kunt gaan rijden. Tesla begint volgend jaar met de productie van de auto en brengt ze dan van de westkust van de Verenigde Staten richting de oostkust naar hun klanten. Pas daarna zijn Europa en Azië aan de beurt. Wat de Model 3 in Nederland gaat kosten is nog niet bekend. In de Verenigde Staten moet je er 35.000 dollar voor neerleggen en de verwachting is dat de auto hier omgerekend even duur zal zijn.