Terwijl we wachten op de Tesla Model 3, wordt de Model S nog wat luxer

Het duurt nog minstens anderhalf jaar voor de eerste Model 3 van Tesla van de band rolt. In de tussentijd weet het bedrijf Tesla-liefhebbers zoet te houden met een upgrade van de Model S. Of nouja, een upgrade: het optiepakket wordt verder uitgebreid.

Als we de geruchten mogen geloven komt er een mogelijkheid om een Model S te kopen met een accu van 100 kWh. Op dit moment is 90 kWh de maximale accucapaciteit. Oftewel: als je meer geld neerlegt, kun je nog verder rijden met de auto zonder dat je hem aan de laadpaal hoeft te hangen.

Daarnaast zou volgens The Verge de Bioweapon Defense Mode, een geavanceerd luchtfiltersysteem dat nu al in de Model X zit, beschikbaar komen voor de Model S. Vorige week kwamen er al geruchten naar buiten dat de auto wat tweaks in het interieur en aan de buitenkant krijgt, waardoor hij net wat luxer aanvoelt.

Model X

Geen enkel gerucht is nog bevestigt, maar dat zou nog deze week moeten gebeuren. Met de aankondiging kan Tesla de aandacht afleiden van de problemen die er zijn met de Model X. Vorige week werd al duidelijk dat de levering vertraging opliep door een tekort aan onderdelen.

Gisteren maakte Tesla bekend een 2700 exemplaren in de VS terugroept, omdat de middelste van de achterste rij stoelen dubbel kan vouwen bij een ongeluk. Eerder waren er al vijftien tests geweest zonder probleem, maar bij een nieuwe test ging het mis.

Amerikaanse Model X-rijders die een risico-exemplaar bezitten, hebben een mail gehad van Tesla dat hun lokale garage contact met ze opneemt. Tot die tijd kunnen ze gewoon blijven rijden met de auto, maar wordt geadviseerd de achterste rij stoelen niet te gebruiken.