Luister naar Rush Talk: Hoe Nintendo het telkens weer lukt om gaming te veranderen

Rush Talk Nintendo

Nintendo heeft het de laatste jaren moeilijk. Ze kregen eerst concurrentie van Sony en Microsoft. Desondanks wisten ze met de Wii een nieuwe markt aan te boren, maar die bleek lastig vast te houden. Zeker toen het spelen van games op smartphones een ding werd dankzij de iPhone. De historie van Nintendo wordt dan ook gekenmerkt door mislukkingen en een harde concurrentiestrijd, maar uiteindelijk toch vooral door een aantal producten waarmee ze gaming (en entertainment) hebben weten te veranderen.

De volgende stap voor Nintendo komt volgend jaar: de Nintendo NX, waar verder weinig over bekend is. Desondanks is het genoeg aanleiding om erover te praten in een verse Rush Talk, die ik presenteer samen met Bas Vroegop.

Dit schreven we de laatste tijd over Nintendo:

Wil je reageren op deze podcast? Dat kan natuurlijk! Stuur ons een berichtje via Twitter of Facebook. Wil je de volgende Rush Talk al meteen woensdagochtend op je telefoon hebben staan? Abonneer je! In de meeste podcast-apps – zoals Podcasts van Apple, Pocket Casts en Overcast – kun je gewoon zoeken op Rush Talk en vind je ons vanzelf. Je kunt ons op pc of Mac beluisteren via onder meer iTunesTuneIn en Pocket Casts. En uiteraard hebben we ook een RSS-feed die je kunt toevoegen aan een podcast-app.