‘Screenshots bevestigen dat Siri naar OS X komt’

Siri

Terwijl Google zijn Assistent met de bijbehorende Google Home aankondigde, wachten Apple-gebruikers nog steeds tot Siri überhaupt op hun computer werkt. Alle lange tijd gaan er geruchten dat Apple dat volgende maand gaat aankondigen tijdens de WWDC. En screenshots die Macrumors in handen heeft lijken dat te bevestigen.

Siri zou een plek krijgen in de menubalk van OS X (dat waarschijnlijk voortaan macOS gaat heten) en in het dock. De handigste optie is echter dat je Siri ook kunt gaan activeren met de ‘Hey Siri’-oproep die ook in de iPhone en Apple Watch zit. De grote vraag is natuurlijk wat er gebeurt als je die functie aanzet op je iPhone en Mac tegelijk…

Siri MacOS

Apple zou ondertussen nog druk bezig zijn met het ontwikkelen van Siri voor de Mac dus het zou er zomaar anders uit kunnen gaan zien dan het nu geval is. Qua functionaliteit zal de functie ongeveer gelijk zijn aan die op de iPhone en iPad.  Hiermee komen het computerbesturingssysteem en het mobiele besturingssysteem van Apple weer een stapje dichter bij elkaar.