Chinese startup ontwikkelt slimme achteruitkijkspiegel dankzij investering Google

Google investeerde afgelopen najaar in de Chinese startup Mobvoi, dat zich specialiseert in het ontwikkelen van slimme spraakassistenten. In eerste instantie focuste het bedrijf zich daarmee op smartwatches, maar dit weekend werd duidelijk dat het bedrijf bezig is met iets heel anders: een slimme achteruitkijkspiegel.

De Ticmirror bevat onder meer een display en een camera, maar heeft daarnaast een ingebouwde spraakassistent. Hij maakt verbinding met internet via een ingebouwde 4G-verbinding. Door de achteruitkijkspiegel samen te laten werken met de Ticeye, een sensorkastje voor je auto, ontstaat er een Advanced Driver Assistance Systems. Hiermee voeg je dus (deels) autonome functies toe aan je auto. Wanneer hij in China op de markt komt, is nog niet bekend.

Voor ons Nederlanders voelt het veel logischers om de techniek van Ticeye in te bouwen in het dashboard. Volgens Recode zijn achteruitkijkspiegel met schermen in China echter razend populair. En misschien dat Google hier wel iets mee wil gaan doen in het kader van Android Auto of zijn zelfrijdende auto.