Het grote geheim van Larry Page lekt uit: Hij is eigenaar van een bedrijf dat een vliegende auto bouwt

Larry Page, één van de oprichters van Google, heeft in het diepste geheim miljoenen geïnvesteerd in een bedrijf dat vliegende auto’s wil bouwen. Het gaat om Zee.Aero. Page zou al sinds de oprichter investeerder zijn, maar daarbij mocht niemand erachter komen dat hij stiekem geld in de startup stopte. Bloomberg sprak echter met meerdere bronnen die er van af weten en brengt het verhaal nu naar buiten.

Zee.Aero wordt een beetje door mysteries omhuld. Het bedrijf praat niet met de pers en medewerkers zouden actief zijn gebriefd over hoe ze moesten reageren als ze toch vragen zouden krijgen. Het enige wat we sinds wat nieuwsartikelen rond de start van het bedrijf hebben gezien, zijn foto’s van mensen die toevallig getuige waren van testvluchten.

De vliegende auto van Zee.Aero zou een soort minivliegtuig zijn dat verticaal op kan stijgen en landen, net als een helikopter. Vliegen doet hij echter gewoon zoals een vliegtuig.

Larry Page alias GUS

Het kantoor van Zee.Aero ligt op een steenworp afstand van dat van Google in Mountain View, Californië. Het artikel in Bloomberg beschrijft dat een deel van het gebouw van Page zelf was. Hij had er een soort appartement ingericht en bewaarde er dure schilderijen en één van de eerste raketten van SpaceX, die hij cadeau had gekregen van zijn vriend Elon Musk. Inmiddels zou de ruimte die Zee.Aero nodig had zo ver gegroeid zijn dat Page met zijn spullen is vertrokken uit het gebouw. De werknemers van het bedrijf refereerden steevast naar Larry Page als GUS, the guy upstairs.

Oud-medewerkers vertellen in de uitgebreide coverstory van Bloomberg dat Page het niet zag als een hobbyprojectje. Hij wil dat de vliegende auto werkelijkheid wordt en liever vandaag dan morgen. Of dat ooit gaat lukken is zeer de vraag, omdat het een project is met grote technologische uitdagingen.